We zijn op zoek naar kinderen en jongeren met downsyndroom,tussen 6 en 21 jaar, om deel te nemen aan het “Down-fit” onderzoek. Dit onderzoek wil nagaan of er een verband bestaat tussen de levensstijl (dagelijkse activiteit en voeding) en lichaamsbouw – overgewicht bij kinderen met het syndroom van Down. We weten al dat mensen met downsyndroom vaker overgewicht hebben en minder actief zijn dan anderen. Dat heeft een negatief effect op gezondheid, voortijdig verouderen, cognitief functioneren.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door 2 studenten geneeskunde, 6 studenten kine en 4 studenten Voeding- en Dieetleer, en is een samenwerking tussen UZA (downpoli), UAntwerpen (REVAKI en Geneeskunde/handicapstudies) en APhogeschool. Er worden activiteitsmetingen gedaan met gewone activiteitsmeters en met de nieuwere Activ8,  fitheidstesten afgenomen, vragenlijsten afgenomen over activiteit en voedselinname.

Belangstelling?

Stuur een mail aan downfit@uantwerpen.be.
Telefoon: +323 265 92 10

Download hier een folder.