5 oktober 2024: Nationaal Symposium van de Belgische Referentiecentra voor Cerebrale Parese

Op 5 oktober 2024 organiseert het Academisch Ziekenhuis Brussel (H.U.B) een belangrijk academisch evenement voor specialisten in cerebrale parese, op de campus van de Université Libre de Bruxelles (ULB) in Anderlecht. Onder de titel “Hot Topics in Cerebral Palsy: Let’s Talk About It!” zal dit symposium experts van de Belgische referentiecentra voor cerebrale parese (BeCPR) samenbrengen voor een dag vol academische discussies en interactieve workshops.

za 14/12/2024 Osteoporose

10-12u / GKC Antwerpen , Doornstraat 331, 2610 Wilrijk


Dr. Sandra Mergler, arts verstandelijk gehandicapten bij ASVZ (een
grote zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking)
en postdoconderzoeker en docent aan het Erasmus MC komt spreken rond osteoporose bij mensen met verstandelijke beperking.

Save the date: 21/6/2024

Gebruik van psychofarmaca bij volwassenen met een verstandelijke beperking en probleemgedrag vanuit een Quality of Life perspectief op vrijdag 21 juni 2024. Een organisatie van HOGENT Equality/ResearchCollective, P.C. Dr. Guislain, UGent en UZ Gent
Een uniek congres voor alle artsen en andere hulpverleners die werken met personen met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Meer info over het concrete programma en de inschrijving volgt in april 2024.

Lidgeld 2024

In de loop van de maand februari ontvangen leden van de VVAG een uitnodiging tot betaling van het lidgeld voor 2024. Als u deze uitnodiging niet kreeg en toch graag lid wordt, neem dan contact op met VVAG (info@vvag.be). Na betaling van het lidgeld, kan u zich inschrijven op de website en krijgt U toegang tot presentaties van de Algemene Vergadering.

VOPS-MB

Op 9 december bracht Dennis Boonen van DVC Heilig Hart een interessante bijscholing over de nieuwe pijnschaal voor personen met een meervoudige en ernstig verstandelijke beperking. De presentatie is beschikbaar voor de leden na inlog.